به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد به نقل از خبرگزاری فارس از کرمان، نمایشگاه افتخارآفرینان اشتغال کمیته امداد استان کرمان عصرهای ماه مبارک رمضان در بوستان مادر شهر کرمان میزبان بازدیدکنندگان بود و حدود ۱۰۰ مجری طرح اشتغال و خودکفایی در ۷۰ غرفه تولیدات خود را در زمینههای فرش، گلیم، صنایعدستی، محصولات طبیعی و لبنی، سوغات کرمان، منسوجات نمدی و ... عرضه کردند.
در بازدید از این نمایشگاه به سراغ تعدادی از کارآفرینان و افتخارآفرینان اشتغال کمیته امداد استان رفتیم و در گفتوگویی از نحوه چگونگی حمایت و راهاندازی کسبوکارشان در نقاط مختلف استان گزارشی تهیه کردیم که در ادامه میخوانید.
تولید مصنوعات از گیاه لوفا و اشتغال فرزندان مددجویان کمیته امداد
غرفهای که جلبتوجه میکرد و تقریباً مشتریهای زیادی هم داشت، غرفه تولید مصنوعات از گیاه لوفا بود که از منطقه جنوب کرمان در این نمایشگاه حضور داشت و مهمترین کارایی تولید این غرفه نیز مراقبت از پوست بود که برای بانوان بازدیدکننده از نمایشگاه هم بسیار جذاب بود.
به گفته حمیدرضا عباس زاده مدیر شرکت زرین لوفا و راهبر کمیته امداد در بخش مردهک شهرستان عنبرآباد در جنوب کرمان، اشتغال این غرفه درواقع از یک کارگاه تولیدی لایهبردار لیفتیک از گیاه لوفا بود که با حمایت کمیته امداد و اشتغالزایی در منطقه عنبرآباد راهاندازی شده است.
وی بابیان اینکه کار تحقیقاتی تولید این گیاه را از سال ۹۴ در جنوب کرمان آغاز کرده است، گفت: بعد از سه سال مشکلات و بدهی زیاد موفق شدیم به مرحله تولید و فرآوری برسیم و در سال ۹۶ به سمت خرید دستگاههای موردنیاز رفتیم و نیاز به سرمایه داشتیم که کمیته امداد ما را حمایت کرده و تسهیلات در اختیار ما گذاشت و تجهیزات را تهیه کردیم و به منطقه بردیم.
مدیر این شرکت ادامه داد: برای کاشت این مزرعه و ایجاد گلخانه نیاز به هزینه داشتیم که طرح راهبری را به کمک کمیته امداد راه انداختیم و به فرزندان مددجویان کمیته امداد تسهیلات در قالب راهبری با ضمانت آسان داده شد و بنده هم بهعنوان راهبر شغلی و مدیر این شرکت تولیدی مشغول شدم و بالای ۴۰ هکتار و هر هکتار چهار خانواده در شهرستان عنبرآباد در بخش مردهک مشغول کار هستند و بزرگترین مجموعه کشت در اختیار ۱۶ خانواده قرار دارد.
عباس زاده تصریح کرد: خرید تضمینی را هم خودمان انجام میدهیم، ۱۱ نفر هم از فرزندان مددجوی کمیته امداد در بحث تولید و فراوری و حدود ۸۰ نفر فروشنده و بازاریاب بهطور مشاغل خانگی و فروش مجازی یا پخش و توزیع در سراسر کشور مشغول به کار شدند.
به گفته وی، این محصول در شهرستانهای فهرج، نرماشیر و ریگان نیز برای حمایت از فرزندان و مددجویان کمیته امداد به کشت وسیع رسیده است. این محصول از ترکیه، چین و بنگلادش وارد کشور میشده و بهترین لیف طبیعی برای بدن است و کارگاه نیز با پروانه بهرهبرداری صنعت و معدن کار میکند همچنین تأییدیه محصول وزارت بهداشت و طب سنتی را دارد.
راهبر کمیته امداد در منطقه عنبرآباد بابیان اینکه مشکل فروش نداریم، خاطرنشان کرد: تمام مواد این گیاه فرآوری میشود و درآمد ماهانه مددجویان بهطور متوسط از ۴ تا ۸ میلیون در ماه است که به آنها پرداخت میشود.
چشمنوازی هنرهای حصیربافی، سیسبافی و سوزندوزی از شهداد تا رودبار
کارآفرین است و در منزل کار میکند، حصیربافی، سیسی بافی و هنرهای زیبای دست دیگری که در غرفه چشمنوازی میکند، این بانوی کارآفرین و هنرمند میگوید: اهل شهداد است و تولیداتش را در منطقه شهداد و دیگر مناطق استان عرضه میکند و طبق سفارشهایی که به او داده میشود هم تولید میکند.
این بانوی شهدادی بابیان اینکه کارگاه تولیدی را با استفاده از تسهیلات کمیته امداد راهاندازی کردیم و همیشه این نهاد ما را حمایت میکند، ادامه داد: در فصل گردشگری و بخصوص ایام عید که مسافران نوروزی به منطقه میآیند فقط همان منطقه خودمان را پوشش میدهیم سه نفر هستیم و در کارگاه خانگی کار میکنیم.
خانم پرهیز از شهرستان رودبار جنوب نیز در این نمایشگاه غرفه دارد، انواع صنایعدستی از حصیر و آویز گرفته تا پته و سوزندوزی، میگوید: چند وقتی است بهعنوان سرپرست خانواده از کمیته امداد وام گرفتم و در حال فعالیت هستم.
وی بابیان اینکه در منطقه ما بیشتر بانوان سرپرست خانوار مشغول به کار حصیربافی و سوزندوزی و ... هستند، گفت: در منزل سفارش میگیریم و کارها انجام میدهیم و در استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان نیز مشتری داریم، از درآمدش هم راضی هستم و کمیته امداد هم ما را حمایت میکند.
موسی مراد زاده از بخش چاه دادخدای شهرستان قلعه گنج به همراه چند بانو که در غرفه خودشان مشغول کار حصیربافی بودند نیز از حمایت مسئولان کمیته امداد بسیار تشکر و اظهار کرد: کمیته امداد ما را درزمینهٔ اشتغال و حصیربافی خیلی حمایت کرده و بسیار تشکر میکنم از مسئولان که با برگزاری این نمایشگاه زمینه را برای عرضه محصولات ما فراهم کرده است.
بازار ۹۰ درصدی مشاغل ایجادشده توسط کمیته امداد
به گفته یحیی صادقی مدیرکل کمیته امداد استان کرمان، تعهد کمیته امداد استان برای سال جاری در استان کرمان، ایجاد ۲۴ هزار شغل است که شامل مددجویان تحت پوشش این نهاد و همچنین غیر مددجویان نیازمند هم میشود.
وی یکی از مهمترین برنامههای محوری این نهاد را ایجاد درآمد پایدار از محل اشتغال برای مددجویان دانست و خاطرنشان کرد: اتفاقات بسیار خوبی در حوزه اشتغال طی سال ۱۴۰۰ در استان کرمان رقم خورده و منجر به ایجاد درآمد پایدار برای خانوادههای مددجو شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان کرمان خاطرنشان کرد: بیش از ۹۰ درصد مشاغلی که توسط کمیته امداد ایجاد میشود بازار فروش برای آن وجود دارد.
انتهای پیام